SearchFAQMemberlist Log in
Reply to topic Page 1 of 1
BackupPC service running but CGI cant see it
Author Message
Post BackupPC service running but CGI cant see it 
Hi everyone,

Does anyone have any ideas about this problem, please? It's got me stumped.

Simply, I can start the BackupPC service cleanly from the command line, and see the processes running, but the CGI thinks it's not running.

Starting up with "service backuppc start" returns "OK". Checking service status shows the following:
-----------
backuppc.service - BackupPC server
Loaded: loaded (/lib/systemd/system/backuppc.service; enabled)
Active: active (exited) since Thu, 17 Nov 2011 22:24:04 +0000; 1s ago
Process: 16866 ExecStart=/usr/share/BackupPC/bin/BackupPC -d (code=exited, status=0/SUCCESS)
CGroup: name=systemd:/system/backuppc.service
t 16868 /usr/bin/perl /usr/share/BackupPC/bin/BackupPC -d
m 16869 /usr/bin/perl /usr/share/BackupPC/bin/BackupPC_trashClean
-----------

Slightly strange is the active (exited) bit - proc 16866 is indeed gone, but it has spawned a BackupPC daemon as proc 16868, which is running:
-----------
PID TTY STAT TIME COMMAND
16868 ? S 0:00 /usr/bin/perl /usr/share/BackupPC/bin/BackupPC -d
-----------

The pid and LOCK files look ok in /var/log/BackupPC. Permissions are ok to let the backuppc user write them.

BackupPC_serverMesg can communicate with the server:
-----------
Got reply: %Info = ("ConfigLTime" => "1321568644","ConfigModTime" => "1321567367","DUlastValueTime" => "1321568644","nextWakeup" => "1321570800","DUDailyMax" => 28,"DUDailyMaxTime" => "1321566315","Version" => "3.2.1","pid" => 16868,"DUlastValue" => 28,"startTime" => "1321568644","HostsModTime" => "1321396894");
-----------
Clearly, it knows that the server is proc 16868.

The CGI interface, however, says
----------- "Unable to connect to BackupPC server. The BackupPC server at wibble.local port -1 is not currently running (maybe you just stopped it, or haven't yet started it)."

-----------
The "start server" button on the CGI has no effect on that, same message comes back up.

The CGI will allow me to edit config files and such like, so apache and running the backuppc cgi scripts seems to be basically ok.

There's nothing interesting in backuppc's log or /var/log/messages. OS is Fedora - FC16 64-bit.

Anyone experienced this or have an idea of what could be causing it?

Thanks very much!

Jeff

Post BackupPC service running but CGI cant see it 
On Sat, Nov 19, 2011 at 3:47 AM, Jeff T <jt < at > jcrt.co.uk> wrote:

There's nothing interesting in backuppc's log or /var/log/messages.  OS is
Fedora - FC16 64-bit.

Anyone experienced this or have an idea of what could be causing it?


Is SELinux enabled - and have you checked its audit log to see what it
has blocked?

--
Les Mikesell
lesmikesell < at > gmail.com

------------------------------------------------------------------------------
All the data continuously generated in your IT infrastructure
contains a definitive record of customers, application performance,
security threats, fraudulent activity, and more. Splunk takes this
data and makes sense of it. IT sense. And common sense.
http://p.sf.net/sfu/splunk-novd2d
_______________________________________________
BackupPC-users mailing list
BackupPC-users < at > lists.sourceforge.net
List: https://lists.sourceforge.net/lists/listinfo/backuppc-users
Wiki: http://backuppc.wiki.sourceforge.net
Project: http://backuppc.sourceforge.net/

Post BackupPC service running but CGI cant see it 
On 19/11/2011 18:20, Jeff Thompson wrote:
SELinux is set to permissive mode, so shouldn't be blocking anything.
No reports in audit.log.

I thought I'd try re-installing it from the Fedora repository... now
it's playing games with permissions and still won't start. Let me
play with this a bit and I'll post back once I narrow it down some
more with the default Fedora setup.

Thanks for the reply, Les.

Jeff

On 19/11/2011 16:41, Les Mikesell wrote:
On Sat, Nov 19, 2011 at 3:47 AM, Jeff T<jt < at > jcrt.co.uk> wrote:
There's nothing interesting in backuppc's log or /var/log/messages.
OS is
Fedora - FC16 64-bit.

Anyone experienced this or have an idea of what could be causing it?

Is SELinux enabled - and have you checked its audit log to see what it
has blocked?


------------------------------------------------------------------------------
All the data continuously generated in your IT infrastructure
contains a definitive record of customers, application performance,
security threats, fraudulent activity, and more. Splunk takes this
data and makes sense of it. IT sense. And common sense.
http://p.sf.net/sfu/splunk-novd2d
_______________________________________________
BackupPC-users mailing list
BackupPC-users < at > lists.sourceforge.net
List: https://lists.sourceforge.net/lists/listinfo/backuppc-users
Wiki: http://backuppc.wiki.sourceforge.net
Project: http://backuppc.sourceforge.net/

Display posts from previous:
Reply to topic Page 1 of 1
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
  


Magic SEO URL for phpBB